Defendan Las Vegas Strip Stabber untuk Menerima Peperiksaan Kecekapan Mental
toto

Defendan Las Vegas Strip Stabber untuk Menerima Peperiksaan Kecekapan Mental

Yoni Barrios, lelaki yang dituduh menikam dua mangsa hingga mati dan mencederakan beberapa yang lain di Las Vegas Strip bulan lalu, akan menjalani Toto SGP peperiksaan kecekapan mental untuk melihat sama ada perbicaraan pembunuhannya boleh diteruskan. Seorang hakim mengarahkan ujian itu minggu ini.

Yoni Barrios
Yoni Barrios sering mengunjungi kelab malam Drai di Las Vegas, gambar di atas. Dia kini berdepan dua pertuduhan membunuh dan enam pertuduhan cubaan membunuh kerana menikam bulan lalu di Las Vegas Strip. (Imej: Facebook melalui New York Post )
Ujian itu akan menentukan sama ada Barrios, 32, boleh memahami pertuduhan terhadapnya dan boleh membantu dalam pembelaannya sendiri.

Peguam pertahanan Scott Coffee mendedahkan bahawa Barrios sebelum ini dirawat kerana penyakit emosi di California dan diberi ubat psikiatri, lapor Las Vegas Review-Journal .

Kami mempunyai petunjuk bahawa dia mungkin tidak cekap,” Coffee dipetik. “Kami masih awal dalam proses.”

Dia tidak mengenal pasti kemungkinan diagnosis untuk anak guamnya yang dipenjarakan.

Semasa perbicaraan mahkamah tempatan pada hari Isnin, Justice of the Peace Harmony Letizia memindahkan kesnya ke Mahkamah Daerah. Tarikh mahkamah seterusnya ditetapkan pada 2 Disember. Barrios sepatutnya hadir untuk perbicaraan, tetapi dia dilaporkan enggan dibawa dari Pusat Tahanan Daerah Clark ke mahkamah.

Barrios didakwa dengan dua pertuduhan membunuh dan enam pertuduhan Keluaran Sydney cubaan membunuh. Dia telah ditahan tanpa ikat jamin sejak dia ditangkap atas kes tikaman maut pada 6 Oktober.

Peguam Daerah Clark County Steve Wolfson masih belum memutuskan sama ada mahu mendapatkan hukuman mati dalam kes itu.

Menurut polis, kejadian itu bermula apabila Barrios menghampiri sekumpulan wanita berpakaian seperti gadis pertunjukan di Strip berhampiran Wynn Las Vegas. Dia meminta mereka bergambar dengannya dalam gambar. Wanita itu mentertawakannya, dia kemudian memberitahu polis, menurut laporan tangkapan.

Barrios kemudian didakwa menikam Maris DiGiovanni, 30, dari Las Vegas, dan seorang pejalan kaki, Brent Allan Hallett , 46, dari Kanada, dengan pisau dapur yang besar. Kedua-duanya meninggal dunia. Enam yang lain cedera dalam serangan berdarah itu.

Tikaman maut itu ditunjukkan dalam video pengawasan, menurut pendakwa raya John Giordani, kata Associated Press .

Trump Memanggil Dia Sadis
Berita mengenai serangan ganas telah mendapat perhatian negara.

Pada 8 Oktober, semasa perhimpunan yang dihadiri ramai di Minden, Nev., bekas Presiden Donald Trump menggelar Barrios sebagai “pembunuh sadis” yang melakukan “tikam yang kejam.”

Pelaku adalah pendatang haram dengan rekod jenayah sepanjang satu batu di California,” tambah Trump. “Tetapi pembunuh yang dahagakan darah itu tidak diketahui oleh penguatkuasa undang-undang kerana dasar bandar perlindungan biadab California.”

Pada 2019, Barrios didakwa atas keganasan rumah tangga. Tetapi pejabat bekas Peguam Daerah Los Angeles County Jackie Lacey gagal membawa kes itu ke mahkamah dalam tempoh 90 hari yang diperlukan. Itu menyebabkan hakim California menolak kes itu, kata Daily Mail .

Jika Barrios telah disabitkan dalam kes itu, dia mungkin telah dihantar pulang.

Pengumpulan dana dalam talian sedang dijalankan untuk beberapa mangsa tikam dan saudara-mara mereka berikutan serangan di Strip.

Didakwa Bekerja sebagai Stripper
Akhbar New York Post baru-baru ini melaporkan bahawa Barrios dahulunya bekerja sebagai penari telanjang di bar, seorang rakan sekali memberitahu HK Hari ini akhbar itu.

Barrios juga sering mengunjungi kelab malam Drai di Las Vegas, dedah Post . Gambar dalam talian menunjukkan dia memakai cincin berlian dan jam tangan mahal, tambah laporan itu. Dia juga difoto memakai pakaian bergaya.